Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart


Rijschool André Velders

Al meer dan 13 jaar een betrouwbare​ kwaliteits rijschool in Tiel en omgeving

Wat is de​ Rijopleiding In Stappen (RIS)?​

'Van autorijles naar autorijonderwijs'

Dat adviseert een speciale commissie die in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de rijscholenbranche heeft onderzocht.

Daar staat volgens de commissie Roemer tegenover dat het nieuwe systeem ervoor zorgt dat kandidaten eerder slagen. Dat blijkt uit de ervaringen van rijscholen die al experimenteren met die nieuwe manier van lesgeven en toetsen: de zogenaamde Rijopleiding in stappen (RIS). Daarbij wordt autorijles gegeven via verschillende modules.

Zelf heeft André deze RIS opleiding al in 2008 gevolgd en al jaren in gebruik dus van experimenteren is hier geen sprake meer van. Recentelijk heeft hij zijn 5 jaarlijkse bijscholing weer gevolgd voor de RIS.


Ga jij  bij ons starten dan krijg je dus les via de nieuwe vorm van rijonderwijs. Schrijf je snel in bij onze rijschool, we zullen dan samen met jou kijken wanneer je hiermee kunt gaan starten, zodat je gegarandeerd bent van een goede rijopleiding.

Wat is de Rijopleiding In Stappen (RIS)?

Met de Rijopleiding in Stappen (RIS) leer je autorijden in onderdelen. Dit geeft meer structuur dan een standaard rijopleiding.

RIS helpt je om in kleine, overzichtelijke stappen een bewuste en veilige bestuurder te worden.

Modules en scripts helpen je stap-voor-stap naar wat je als automobilist moet kennen, kunnen en willen.

Het praktijkboek is een hulpmiddel tijdens de rijlessen.

Je kunt vooruit werken om je beter voor te bereiden op de volgende les.

Je kunt altijd nog eens terugkijken naar wat je al behandeld hebt.

De RIS is een rijopleiding met een vast plan. Je leert stap voor stap autorijden in vier onderdelen:

  • De auto bedienen en beheersen.
  • Makkelijke acties en verkeerssituaties.
  • Moeilijke acties en verkeerssituaties.
  • Veilig en verantwoord rijden, bijvoorbeeld bij gladheid.

De opleiding bestaat uit vier praktijktoetsen. De vierde toets is het officiële praktijkexamen. Hier ben je door deze opleiding extra goed op voorbereid.

Je instructeur werkt met een speciale RIS leerling kaart en jij heb een RIS boek waarmee jij je moet voorbereiden op de volgende les. Dit vergt dan ook wel wat meer discipline van jou.

Doormiddel van jouw leskaart zie je precies hoe ver je bent met je rijopleiding. Ook staat op de kaart waar je nog aan moet werken en hoe je ervoor staat.

Hoelang duurt de RIS?

Net als bij een standaard rijopleiding verschilt het per leerling hoelang de Rijopleiding in Stappen duurt. Je doet praktijkexamen wanneer je er klaar voor bent.

0